De Saoedische prinsen lappen de puriteinse wetten van hun land aan hun koninklijke laars. In een uitgelekte cable beschrijven Amerikaanse diplomaten een wereld van seks, drugs en rock n roll. Ze gaan naar feesten waar ze op al die gebieden aan hun trekken komen. De religieuze politie wordt gedwongen een oogje dicht te knijpen.
Ambtenaren van het consulaat in Jeddah beschrijven een ondergronds Halloweenfeest, georganiseerd door een lid van de koninklijke familie, waar alle islamitische taboes werden doorbroken. Achter de zwaarbewaakte hekken van de villa waren drank en prostituees in overvloed. Een Amerikaanse producent van energiedrankjes betaalde mee aan het feest waar meer dan 150 jonge Saoedi-mannen en vrouwen waren. Hoewel alcohol ten strengste is verboden, was de bar oeverloos gevuld met wodka. "Het leek net een nachtclub ergens buiten het koninkrijk: overvloedige alcohol, dansende jongeren, een DJ en iedereen in het pak. Terwijl de gevreesde religieuze politie nergens was te bekennen."
Het telegram was ondertekend door de Amerikaanse consul met de toevoeging: "Hoewel niet direct getuige op dit evenement, is het gebruik van cocaďne en hasj gebruikelijk in deze kringen. De ondergrondse partyscene is ‘bloeiend’ in Saoedi-Arabië dankzij de bescherming van Saoedische royals."
Volgens de diplomaat zijn de party’s een trend van de laatste tijd. Een high-society Saoedi had hem verteld dat het toegenomen conservatisme van de Saoedische samenleving de afgelopen jaren alleen bij de mensen (lees: mensen die niet tot het koningshuis behoren) thuis plaatsvindt.