Een dure fout voor de Nationale Postcode Loterij. De uitzending van Miljoenenjacht van vorige week, kostte wel heel veel meer dan verwacht. Na een interne controle die standaard wordt uitgevoerd, bleek dat een forse geldprijs aan een verkeerde thuiswinnaar was gegeven.
In het spelprogramma wordt door middel van een quiz een kandidaat geselecteerd. Die kiest uit 26 koffers één koffer waar hij mee gaat spelen. Aan de koffers worden postcodes verbonden van mensen die lid zijn van de Nationale Postcode Loterij. De persoon die hetzelfde koffernummer als de kandidaat in de studio heeft en waarvan de postcode is geselecteerd, wint hetzelfde geldbedrag als de winnaar in de studio.
Presentator Winston Gerschtanowitz had zich niet vergist in het huisnummer, maar de redactie had een fout gemaakt. De kandidaat in de studio won met zijn koffer met nummer drie 460.000 euro, maar Gerschtanowitz belde aan bij een speler met koffertje twee.
De fout is inmiddels rechtgezet. De onterechte thuiswinnaar mocht zijn geldprijs houden en de echte winnaar met koffer drie kreeg gisteren alsnog zijn prijs. Volgens een woordvoerder van de Nationale Postcode Loterij is dit de eerste grote fout in tien jaar tijd, maar is er niemand ontslagen vanwege de 'interne miscommunicatie'. "Het is een menselijke fout."