Alton Howard Ambush, 33, verblijft nog steeds onder strenge politiebewaking in het Frederick Memorial Hospital, 24 uur nadat de politie zijn zoontje uit de verstikkende wurggreep van de vader moest redden. Het was nog een hele worsteling om de jongen uit de klauwen van de vader te redden, volgens de politie van Frederick. "Het was een zeer, zeer stressvolle situatie," zegt Sgt. Earl Rocca zaterdagavond. "Als de politie niet ingegrepen had, dan zou dit kind zijn overleden." Toen politieman Andrew Alcorn reageerde op een oproep over huiselijk geweld in een blok op Fairfield Drive, stonden ten minstens twee volwassen familieleden Alcorn op te wachten om hem snel naar binnen te begeleiden. Ze schreeuwden dat de vader binnen bezig was om zijn 19 maanden oude zoon te vermoorden door hem te wurgen. Alcorn smeekte Ambush om het jongetje vrij te laten. "Maar in plaats daarvan begon hij steeds harder te knijpen, het jongetje begon al blauw te zien." vertelde Alcorn. Toen er meer politieagenten arriveerden kon Ambush in een worsteling overmeesterd worden. De politie woordvoerder kon niet met zekerheid zeggen of hier een stroomstootwapen bij was gebruikt.
Een arrestatiebevel is uitgevaardigd wegens kindermishandeling, het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en verzet bij arrestatie, schrijft Sgt. Wayne Trapp in een persbericht.
Hij zal worden aangehouden zodra hij uit de observatie komt. Familieleden vertelden de politie
verbijsterd over wat er gebeurde die vrijdagavond. "Het gebeurde allemaal zo snel, en vanuit het niets begon hij het kind aan te vallen." Het jongetje is gelukkig geheel hersteld van de aanval op zijn leven.