Een Amerikaanse manager die zijn baan verloor, zijn appartement kwijt raakte en rondzwierf in hotels, is weer opgekrabbeld. Als baas van reclamebedrijf Netword zoekt hij personeel. Het kan verkeren. Eind 2008 raakte de 46-jarige Californische manager Jim Kennedy werkloos. Daarbij verloor hij niet alleen zijn salaris van meer dan een miljoen dollar, maar raakte Kennedy ook z'n luxe-appartement kwijt bij een gedwongen verkoop.
Wat resteerde waren de ruim één miljoen bonuspunten die Kennedy had opgebouwd als frequente vliegpassagier van United Airlines. Daarmee hopte hij als 'dakloze' van hotel naar hotel, in een gehuurde BMW, op een voedselrantsoen van vijf dollar per dag, signaleerde de Amerikaanse zender CNBC eerder.
Afgelopen maart dacht Kennedy nog zo'n vijf maanden te kunnen teren op zijn vliegpunten, maar sindsdien is het tij aardig gekeerd. In mei wist Kennedy zich te kwalificeren als topman van het bedrijf Netword, dat zich op internet-advertenties richt - zij het voor de helft van zijn eerdere salaris.
En afgelopen weekend gaf Kennedy via twitter aan op zoek te zijn naar een salesmanager, ten teken dat groeien weer mogelijk is. Zelf blijft Kennedy voorzichtig: hij durft nog geen huis te kopen en huurt een appartement, aldus CNBC. "Ik ben nog steeds bezorgd over wat er gaat gebeuren. Ik weet dat het slechts één stap terug is, om weer op straat te staan."