Op YouTube was enkele dagen geleden een filmpje te zien waarin een Bosnisch meisje enkele puppy's in een snelstromende rivier wierp. De beestjes lijken het incident te hebben overleefd. Een grootmoeder uit Bugojno beweert dat zij de hondjes uit het water heeft gered.

De 75-jarige Ruza Pavlovic uit Bugojno was naar eigen zeggen op weg naar haar aardappelveldje toen ze de pups in het water zag drijven. Een voor een haalde zij hen er uit en nam ze mee naar huis.

Of de oma wel degelijk de waarheid spreekt, is voor discussie vatbaar. De hondjes in het filmpje leken een bruine vacht te hebben, die van Pavlovic zijn zwart en wit.

"Ze zijn het echt", houdt ze echter vol. "Mijn enige probleem is nu dat ik eigenlijk niet genoeg geld heb om de puppy's te houden. Ik leef van een klein pensioen en ze hebben drie liter melk nodig per dag. Eigenlijk kan ik dat niet betalen, maar er is geen haar op mijn hoofd die erover denkt ze weer weg te doen", klaagt ze.

De Bosnische politie heeft de vermoedelijke puppy-dumper intussen ingerekend. Ook haar ouders zullen verhoord worden. De beelden van het voorval zijn van YouTube verwijderd.
Foto