De politie heeft dinsdagochtend een 39-jarige automobilist uit Surhuisterveen aangehouden op verdenking van poging tot doodslag bij een camping op de Duerswaldmer Wei in Bakkeveen. Rond 10.30 kreeg de 39-jarige verdachte ruzie met zijn 39-jarige vrouw. Hierbij ontstond een woordenwisseling, waarvan hun twee kinderen getuige waren. De man is vervolgens terug naar de auto gerend met als doel naar huis te gaan.
De vrouw kon dit niet accepteren en klom op de motorkap. De man reed vervolgens met zijn vrouw op de motorkap weg. Na enkele tientallen meters kwam de auto tot stilstand. Een 28-jarige inwoner van Hengelo stopte bij het zien van het voorval met zijn bestelbus en vroeg de verdachte uit te stappen. De man reageerde niet en dreigde weer gas te geven.
Na een trap tegen het portier van de auto kreeg de HengeloŽr de aandacht van de 39-jarige man. De vrouw sprong van de motorkap af en de man gaf weer gas. De 28-jarige man en de vrouw konden nog net de auto ontwijken. De verdachte stapte uit zijn auto en haalde de sleutels uit de bestelbus van de 28-jarige man. Hierop greep de inwoner van Hengelo in. Hij pakte de verdachte vast en ging bovenop hem zitten.
De politie kwam snel ter plekke om de verdachte over te nemen. De man werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.