Kunstenaar Marthijn de Groot heeft zondagavond in Amsterdam een 400 meter lang schilderij voltooid over het leven van Rembrandt. Vrijdagmorgen was hij begonnen met het schilderen van de rij van 200 voorstellingen op lakens, die een lint vormen van het Concertgebouw tot het Rijksmuseum.
Ondanks de hulp van twintig jongeren, die vlakken invulden en kwasten schoonmaakten, maar ook zorgden voor onder meer de beveiliging van het kunstwerk in wording, was dat niet om 20.00 uur klaar, zoals de Amsterdamse kunstenaar vrijdag had aangekondigd. Aangemoedigd door ruim tweehonderd belangstellenden, voltooide hij de schildering uiteindelijk om 21.20 uur onder luid gejuich.
Het doel van het project 'Linescape for Rembrandt' was aandacht en geld voor de Lotsov Foundation te krijgen. Die stichting biedt via creatieve projecten werkloze jongeren met een problematische achtergrond een individueel leer- en/of werkprogramma. De twintig assistenten van De Groot voor dit project zijn zulke jongeren. Het doek is in delen te koop en de opbrengst is voor de Lotsov Foundation.