Een Chinese vrouw heeft een val van de 18e verdieping van haar flat overleefd doordat haar val eerst werd gebroken door een struik waarna ze in een sneeuwhoop terecht kwam. Ou (26) was 's ochtends vroeg op haar balkon bezig de was op te hangen, toen ze uitgleed en viel, meldde de Beijing Times. Volgens de artsen heeft ze de val van ruim 60 meter alleen maar kunnen overleven doordat haar val werd gebroken door een struik, de sneeuwhoop en haar gewatteerde jack. Een man die z'n hond aan het uitlaten was vond Ou in een sneeuwlaag van 15 cm. en hij schakelde gelijk de hulpdiensten in. Verbaasde artsen van het Beijing universiteits-hospitaal behandelden haar verscheidene gebroken botten, maar zeggen dat ze het wel zal overleven. Volgens Prof Zhang (haar behandelend arts) moet ze een snelheid van ruim 95 km/u hebben gehad tegen de tijd dat ze de struik raakte.
Als ze rechtstreeks de grond had geraakt was ze verpletterd geweest. Dankzij de struik, de sneeuw en haar jasje kwam ze op een soort 'kussen' terecht. Ou deelt haar appartement met twee voormalige klasgenoten die beiden nog op bed lagen toen de politie kwam aankloppen. Ze vertelden de agenten dat het muurtje van het balkon maar één meter hoog is en dat Ou vaak op een stoeltje ging staan om de was op te hangen, aangezien de elektrisch bediende waslijn stuk was en het spul in de hoogste stand was blijven hangen.
Mevrouw He verklaarde dat ze al zo vaak gewaarschuwd hadden dat Ou voorzichtig moest zijn maar niemand had echt verwacht dat dit ooit zou gebeuren. Foto