Het kost bijna een jaar op een vrouwenleven om te beslissen wat ze aantrekt naar het werk, uitgaan, etentjes, vakanties, sportschool en andere activiteiten. Uit een onderzoek blijkt dat een vrouw in haar leven alles bij elkaar 287 dagen lang door haar garderobe grasduint. De meeste tijd gaat zitten in het samenstellen van een oogverblindend outfit voor het stappen op vrijdag- en zaterdagavond en voor vakanties. Gemiddeld besteedt een vrouw ’s morgens op werkdagen zestien minuten aan het uitkiezen van kleren voor het werk, en veertien minuten op een zaterdag- of zondagmorgen. Het selecteren van uitgaanskleding kost twintig minuten. Voor een vakantie is dat 52 minuten.
Als de vrouw op vakantie is spendeert ze elke ochtend tien minuten aan het kiezen van de juiste kleding. ’s Avonds kost dat nog eens tien minuten.
Kerstmis, etentjes en cocktailparty’s vergen de meeste tijd: 36 minuten en dat zes keer per jaar. Dat is op het totale leven 3,5 dag. Ook blijkt dat de gemiddelde vrouw elke morgen twee outfits probeert voordat een besluit wordt genomen. Een op de twee vrouwen besteedt de avond tevoren een kwartier om te beslissen wat ze de volgende dag naar hun werk aandoen. Het onderzoek werd gehouden onder 2491 vrouwen. Voor een volwassen leven werd uitgegaan van 16 tot 60 jaar.