De Amerikaanse man die zijn negen kinderen te vondeling had gelegd bij een ziekenhuis omdat hij niet langer voor ze kon zorgen, wordt weer vader. Zijn nieuwe vriendin verwacht een baby.
Gary Staton maakte gebruik van een wet die bedoeld is om ongewenste baby's te beschermen. Mensen die hun pasgeboren baby achterlaten bij een ziekenhuis, zouden niet vervolgd worden. Staton ontdekte echter dat nergens stond hoe oud die baby maximaal mocht zijn en liet zijn zes zoons en drie dochters - tussen de 1 maand en 16 jaar oud - achter. Ook de oudste dochter van zijn overleden vrouw en een andere man dropte hij in het ziekenhuis. Nog eens 27 kinderen werden op die manier achtergelaten door hun ouders, voordat de wet werd aangepast. De regeling geldt nu alleen nog voor pasgeboren baby's. De man claimde dat hij sinds de dood van zijn vrouw niet meer voor de kinderen kon zorgen. Zijn zeven jongste kinderen zijn ondergebracht bij een tante, die hoopt ze te kunnen adopteren. De twee oudere kinderen zijn bij andere pleegouders ondergebracht. Het oudste kind is inmiddels volwassen.
Staton weigert commentaar te geven op de komst van een nieuw kind, schrijven de media. Zolang hij die baby goed verzorgt, zal de staat geen pogingen nemen het kind bij hem weg te halen.