Madeira Beach, Florida - Autoriteiten in Florida hebben medegedeeld dat een beroepsvisser een op scherp staande raket aan de haak heeft geslagen, die hij de daaropvolgende 10 dagen aan boord heeft gehouden.
De politie van Pinellas County zei dat de kapitein van de visboot, de 37-jarige Rodney Saloman, de radargeleide raket aan de haak sloeg in het gebied 50 mijl buiten het Floridase stadje Panama Ciy, een gebied dat door Luchtmacht en Marine vliegers gebruikt wordt voor de wapentraining.
Saloman had het geleide projectiel 10 dagen aan boord, voor hij afgelopen maandag binnenvoer in Madeira beach nabij St Petersburg.
Onmiddellijk werd de explosieven opruimingsdienst van luchtmachtbasis Fort MacDill erbij gehaald om het wapentuig op een verlaten parkeerplek te demonteren. Daarna vroeg Saloman of hij het ding mocht houden als souvenir, maar dat werd afgewezen.
Volgens de experts was de raket door het langdurig ronddrijven in de zoute zee zeer zwaar verroest en was het explosieve materiaal daardoor zeer instabiel geworden. Foto