De politie heeft maandagochtend twee autodieven uit het water gehaald. Ze probeerden door van Strand Horst naar Zeewolde te zwemmen aan de politie te ontkomen. De zwempartij was het sluitstuk van een wilde achtervolging.
Rond 08.00 uur kwam de politie op de A28 door een ingebouwd volgsysteem een gestolen auto op het spoor. Toen de twee inzittenden de politie zagen, gingen zij er met hoge snelheid via de vluchtstrook vandoor. De auto belandde in de berm bij de afrit Strand Horst, raakte diverse bomen en kwam dertig meter verder in de bosjes tot stilstand.
Toen agenten bij het voertuig arriveerden bleken de twee het hazenpad te hebben gekozen, waarna het bosgebied en de omliggende stranden werden afgezocht. Een getuige meldde dat hij een man in het riet zou hebben gezien. Hierop kozen twee agenten het ruime sop. De verdachten staakten hun zwemtocht en zwommen terug. De mannen werden met onder meer onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. De auto moest uit de bosjes worden getakeld.