Een Poolse priester heeft een sekshandleiding geschreven, waarin hij echtparen oproept om toch vooral een fantasierijk en heet liefdesleven te hebben.
Het boek van Ksawery Knotz, getiteld als 'Seks zoals je het nooit gekend hebt: voor gehuwde echtparen die God liefhebben', is al beschreven als een zogenaamd Katholieke Kama Sutra. De priester heeft velen de wenkbrauwen doen fronsen door nogal gedetailleerd te verhalen over hoe echtparen hun seksleven spannender kunnen maken. Iedere daad, een streling of een standje is toegestaan en behaagt God, schrijft hij.
Tijdens de daad kunnen echtparen hun liefde tonen door de ander op alle mogelijke manieren te behagen.
Seks in het huwelijk zou niet saai maar spannend en fantasierijk moeten zijn, zegt hij. Verkrijgbaar via een van Polen's grootste winkelketens is het door de katholieke kerk gesteunde boek erg populair geworden en de uitgevers overwegen nu al serieus een herdruk. Sommige Polen stellen toch vragen bij de bevoegdheid om over zo'n onderwerp te schrijven - een celibataire monnik die in een klooster zit - maar Knotz zegt dat hij ervaring heeft door het jarenlang luisteren naar echtparen en het beheren van een website, waarop seksueel advies gegeven wordt. "Ik vergelijk seks met een voetbalwedstrijd," zegt hij. "Er zijn regels, zo mag je geen overtredingen maken of de bal buitenspel schoppen. Maar hoe dan ook, wat er op het veld gebeurt betreft wedstrijden van verschillende niveaus, verschillende 'klassen' en dus kunnen er fantastische wedstrijden zijn, maar ook stomvervelende."