Vrouwen vallen op mannen met humor, dat is bekend. Nieuw onderzoek toont aan dat dames hen intelligenter en eerlijker achten dan hun minder grappige seksegenoten. Dat blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Northumbria.

Er bestaat geen link tussen humor en intelligentie, dat is wetenschappelijk bewezen. En toch denken dames daar anders over: grappige jongens hebben een stapje voor. Humor suggereert dat hun eventuele partner beter is voor het nageslacht.

Onderzoeker Kristofor Mc Carty: Een snelle blik op de vele datingadvertenties bewijst dat vrouwen op zoek zijn naar jongens met humor. Humor staat voor de meesten gelijk aan intelligentie. Intelligentie werkt nog altijd zeer attractief en is voor vrouwen, zeer belangrijk voor het nageslacht.

Toch werkt niet elke grap om in het bed van de mooiste vrouw te belanden. Voor het onderzoek dienden vrouwen en mannen zichzelf te omschrijven. Enkel de grappigste kerels werden significant intelligenter bekeken door de dames. Degenen die 'vrij grappig' uit de hoek kwamen, werden sympathiek en eerlijk aanzien. Deze jongens zouden wel tot hun vriendenkring mogen behoren.

Opmerkelijk is dat het omgekeerde niet geldt: jongens vallen niet eerder op grappige meisjes. Het uiterlijk speelt bij hen allicht een grotere rol.