Met vier keer te veel alcohol achter de kiezen haalde hij op de Nijewei in Gorredijk een rijtje langzaam rijdende auto's in. Wat hij niet doorhad, was dat de voorste auto net bezig was met afslaan. De 44-jarige Hoornsterzwaagster botste er zo hard tegen aan dat die auto de sloot in vloog. De bestuurster raakte gewond. Daarna vluchtte hij een weiland in en poepte in zijn broek.

Toen een agent hem wilde meenemen naar de plek van het ongeluk, vroeg hij of hij zich even mocht verschonen bij een nabijgelegen boerderij. Omdat de agent kon vaststellen dat de man zichzelf bevuild had, stond hij dit toe. De man maakte echter van de gelegenheid gebruik om te vluchten. Er was een zoekactie van de politie nodig om hem weer op te sporen.

Officier van justitie Fred Janssens vond dat de man een flinke straf verdiend had. Hij eiste tachtig uur werkstraf plus twaalf maanden rijontzegging. Rechter Agma Baluah tilde nog zwaarder aan het pakket van strafbare feiten dat de man begaan had. Zij gaf hem behalve de geëiste straf ook nog een maand voorwaardelijke gevangenisstraf en drie maanden voorwaardelijke rijontzegging.