Peter Buckley (39), oftewel de slechtste bokser aller tijden, gaat zijn bokshandschoenen op de brandstapel gooien. De Engelse straatvechter stapt vrijdag voor de 300ste en laatste keer in de ring om er nadien een punt achter te zetten. Buckleys verliescijfers liegen er niet om: 299 kampen, 256 nederlagen, 12 nulkampen en amper 31 zeges (8 KO's).

'The Professor' begon zijn carriŔre in 1989 op een verbluffende manier. Uit zijn eerste acht kampen puurde hij zes zeges. Klaar om de top te bestormen, dacht de Britse pers. Helaas, nadien ging het steil bergaf met het Engelse lichtgewicht. Van Buckleys laatste 87 gevechten gingen er 85 verloren: de Birminghammer wacht al sinds 2003 op een overwinning, al was het maar op punten.

"Ik heb een huis, een auto, een vrouw en een pracht van een dochter. Boksen heeft me uit de goot en de gevangenis gehouden. Mijn broer Johnny had een abonnement in de cel en is dan ook vroeg gestorven. Ik kap ermee, ondanks de steun van mijn vrienden om toch nog door te gaan", aldus Buckley, geloofd voor zijn ongelofelijke incasseringsvermogen en sterke defensie.