Gelovigen hebben een gelukkiger seksleven dan niet-gelovigen. Dat stelt de Duitse theoloog Andreas Bochmann in een artikel dat verschijnt in het tijdschrift Psychotherapie und Seelsorge.

De definitie van een goed seksleven is voor Bochmann: als het je gelukkig maakt. "Een regelmatig seksleven met een vaste partner, gekoppeld aan een toegewijd geloofsleven zorgt voor de meeste tevredenheid over het eigen seksleven, dat blijkt telkens weer,' citeert het Nederlands Dagblad uit het artikel.

Volgens de theoloog kennen christelijke relaties een hogere mate van intimiteit, omdat de partners ook samen bidden. Bovendien kunnen ze hun seksualiteit beter relativeren, omdat seks niet het belangrijkste in het leven is.

Seksuoloog Rik van Lunsen betitelt de stelling als onzin. Volgens hem is er geen enkel rechtstreeks verband tussen religie en seksueel geluk. "In het algemeen geldt: mensen die gelukkig zijn - om wat voor reden dan ook - zijn blijer met hun seksleven dan ongelukkige mensen. Maar christenen zijn niet gelukkiger dan niet-christenen, ook seksueel gezien niet. Je geloof kan een positieve factor zijn, maar ook een negatieve. Ik ken helaas maar al te veel mensen die om religieuze redenen nooit de kans hebben gekregen zich seksueel te ontwikkelen. Mijn spreekkamer zit er vol mee." aldus de seksuoloog.