Drie vrouwen hebben in Enschede met een afleidingsmanoeuvre geprobeerd aan hun aanhouding voor winkeldiefstal te ontkomen. Zij tilden donderdag hun rokken op toen zij werden gesnapt door het personeel. Daarbij was hun ontblote onderlijf zichtbaar, meldt de politie vrijdag. De dames van 25, 33 en 46 jaar waren niet succesvol: zij zijn opgepakt.
De eigenaar van een winkel aan de Ypkemeulenstraat kreeg argwaan toen hij aan de praat werd gehouden door een vrouw en een andere dame hem van achteren naderde. Daarop besloot hij een kijkje te nemen in zijn kantoor, waar een derde vrouw op zoek was naar waardevolle spullen. Toen zij de 58-jarige man zag, begon ze tegen hem te schreeuwen en tilde ze haar rok op.
De volgens de politie onthutste man besloot daarop de hulp van een personeelslid in te roepen, maar de twee andere vrouwen probeerden hem in verwarring te brengen door eveneens hun edele delen te laten zien. Het hielp de dames uit Rosmalen niet: zij werden in de winkel vastgehouden tot de komst van de politie.