Charleston, V.S. - Monty Coles vloog 3.000 voet hoog toen hij een verstekeling boven het instrumentenpaneel uit zag komen, een 1,5 meter lange slang. Coles was bezig met een recreatieve vlucht over West-Virginia in zijn Piper Cherokee vorig weekend, en bereidde zich voor op de landing in Ohio toen de slang tevoorschijn kwam.
"In geen enkele handleiding staat iets over zo'n situatie," aldus de 62-jarige Coles. Maar hij herinnerde zich een advies dat hem 25 jaar geleden door zijn instructeur werd gegeven: 'Maakt niet uit wat er gebeurt, altijd blijven vliegen'. Hij trachtte de slang te grijpen maar die viel naast zijn voeten en schoot naar de andere kant van de cockpit. Met n hand aan de stuurknuppel greep hij de slang achter zijn kop. "No way dat ik dat beest liet gaan", zei hij, "Hij slingerde zich om mijn arm en zijn staart wikkelde zich om een hendel op de vloer en begon te trekken." De volgende stap was een noodoproep voor een noodlanding. "Ze vroegen me wat het probleem was. Toen ik zei dat ik een hand vol slang en een hand vol vliegtuig had, gaven ze me toestemming."
Na een soepele landing poseerde Cole met de slang, en liet het beest vervolgens gaan. "De slang woont nu in Ohio," zei hij.