Moskou - Een omstreden arts verdedigde zijn besluit om een vrouw van in de zestig te behandelen zodat ze toch nog een zwangerschap mocht beleven.
Professor Severino Antinori zei verheugd te zijn dat hij de vrouw, Dr Rashbrook, een kinderpsychiater uit Engeland, heeft kunnen helpen.
Zij en haar 61-jarige man zouden perfecte ouders zijn. De Italiaanse expert op het gebied van vruchtbaarheid en in vitro fertilisatie onthulde dat de vrouw in Rusland de behandeling heeft gehad vanwege het feit dat de Russen fysiek vrijwel gelijke eigenschappen als de Britten hebben.
Het echtpaar benaderde Antinori twee jaar geleden en na een aantal onderzoeken werd een bevrucht embryo geimplanteerd. Al na de eerste behandeling kon men van succes spreken, volgens de arts een bewijs dat vrouwen op latere leeftijd met gemak kinderen kunnen krijgen. De British Fertility Society wenst Dr Hashbrook geluk met de zwangerschap maar heeft haar bedenkingen omtrent de gezondheid van moeder en kind. Het is algemeen bekend dat na het 50ste levensjaar er meer en zwaardere problemen kunnen optreden.