GOES - Met 42 procent van de stemmen is de Wroezelaar in een door LTO uitgeroepen ontwerpwedstrijd overtuigend gekozen tot favoriet varkensspeeltje.
De wroezelaar is bedacht door Sharon Geschiere uit Gouda. Het is een kunststof cilinder, gevuld met - voor varkens - smakelijke mineralenblokken die aan een ketting hangt en bij aanraking geluid maakt. Losse exemplaren zijn te schakelen tot 'wroezelwand'. Geschiere, die van vaderskant Zeeuwse wortels heeft, heeft inmiddels gesprekken gevoerd met een grote diervoederproducent over het in de handel brengen van de Wroezelaar.

Het idee om speeltjes te ontwerpen voor varkens heeft een serieuze achtergrond. Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vond dat in de stallen te weinig spelmateriaal was en stelde dat dat vanaf 1 juli moest veranderen. De land- en tuinbouworganisatie LTO gaf samen met de Dierenbescherming vijf kunstenaars opdracht, een speeltje te bedenken om verveling onder varkens tegen te gaan. Via het internet kon gestemd worden op de vijf ontwerpen. Naast de wroezelaar waren dat de Piggy Wiggy (die tweede werd), Pig Roulette (derde plaats), Toverbal en Piggy Toys (samen vierde).