Met ziekelijke verzinsels heeft een vrouw uit Sneek haar vroegere hartsvriendin, de zus van deze vrouw en haar man uit het Brabantse Molenschot tussen 2003 en 2006 bijna 160.000 euro afgetroggeld. De vrouw zou acute leukemie hebben en geen geld voor medicijnen. Met het oog op haar nakende dood mocht haar vriendin - met een hartstochtelijke kinderwens - moeder worden van haar dochtertje, want de vader was al overleden voor de geboorte.
Een 'stervensbegeleider' meldde zich via email als tussenpersoon, toen de vrouw zogenaamd in coma was geraakt na een mislukte euthanasie. Uiteindelijk ‘stierf' ze door een dodelijke injectie in België en moest haar lichaam voor veel geld naar Nederland worden getransporteerd. De begrafenis vond tot onbegrip van de zussen in stilte plaats.
De vriendin betaalde alles, totdat de kinderkamer leeg bleef en de achterdochtig geworden zwager een opsporingsactie begon. De vrouw, geboren en getogen in Noord-Brabant, werd eerst getraceerd in Sittard en later in een Drents dorpje. Ze verhuisde daarna naar Sneek. De politie stelde haar aanhouding daar een poosje uit, omdat ze net een tweede kind had gekregen. De baby is inmiddels een half jaar oud. De rechter in Breda zat woensdag tegenover een springlevende vrouw. "U heeft de slachtoffers in het ongeluk gestort. Beroofd van alles wat ze hadden. Hoe verzin je zoiets?", wierp hij haar voor de voeten. De offficier van justitie volgt de conclusie van de psycholoog dat de vrouw lijdt aan de ziekelijke stoornis pseudologia fantastica, wat maakt dat ze verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij eiste een celstraf van achttien maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk. De uitspraak is overt twee weken.