Een vrouw uit de Amerikaanse staat Vermont is gearresteerd omdat ze vreemde gezichten trok, terwijl ze naar een hond keek. De 33-jarige Jayna Hutchinson werd inmiddels wel vrijgesproken.
Het incident vond plaats toen de politie werd opgeroepen voor een vechtpartij op een markt. De vrouw kwam naar een van de agenten toe en vertelde hen dat ze de avond voordien was lastig gevallen door een van de ruziemakers. De commissaris, Todd Protzman, weigerde een verklaring van de vrouw af te nemen omdat haar adem naar alcohol rook en hij beloofde haar verklaring op te nemen als ze weer nuchter was.
De woedende vrouw liep naar de wagen van Protzman en drukte haar gezicht tegen het raam. Vervolgens begon ze uitdagende gezichten te trekken in de richting van Max, de hond van de commissaris die nog in de auto zat. Volgens de man werd de politiehond hierdoor afgeleid.
De advocaat van de vrouw noemde de klachten absurd en ook de rechtbank besloot de vrouw niet verder te vervolgen. "Het zou moeilijk zijn om aan te tonen dat het gedrag van de hond daadwerkelijk veranderde onder invloed van Hutchinson", klinkt het.