Een fitnesscentrum in Maastricht wil het contract ontbinden van een sporter die keer op keer een penetrante zweetgeur zou verspreiden. Andere leden van de sportschool zijn de zure luchten helemaal zat, schrijft de Limburgse zender L1 Nieuws.
De man in kwestie is meerdere keren aangesproken op de onprettige lichaamsgeur. Dit zou 'voorzichtig en integer' gedaan zijn vanwege het gevoelige onderwerp. Maar de sporter zou alle aanbevelingen – douchen en meer deodorant gebruiken – in de wind slaan. “Helaas reageerde de man niet echt goed op de kritiek”, zegt een woordvoerder van de sportschool tegen de zender.
Nu vraagt het fitnesscentrum aan andere leden om ook te gaan klagen over de onwelriekende sporter, zodat er actie ondernomen kan worden. Sportscholen kunnen namelijk op basis van hun eigen reglement het contract met overlastveroorzakers eenzijdig opzeggen.

De rechter heeft in 2003 bepaald dat ’hinder in de vorm van een onaangename lichaamsgeur’ reden kan zijn voor het nemen van maatregelen zoals het weren van mensen. 'Het belang van een ongestoord bezoek door derden' kan dan geschonden worden.
Dit gebeurde bijvoorbeeld eens bij een bibliotheek, waar medewerkers een man met stinkende zweetvoeten niet meer binnen de muren tolereerden.