Het is een treurig verhaal: een 23-jarige student uit Taiwan heeft zijn benen laten amputeren in de hoop een berg geld op te strijken van de verzekering. De artsen kwamen echter achter de fraude. Nu heeft hij én geen geld én geen benen.
Zhang, die aan de universiteit in Taiwan studeert, had eerst een groot aantal verzekeringen afgesloten, waarna hij samen met een vriend op een motor door Taipei ging rijden. Daarna stopte hij zijn benen meer dan tien uur in een bak ijs. Die zouden dan zo bevroren zijn dat artsen niets anders meer konden doen dan de benen amputeren.
Zhang zou tegen de dokters zeggen dat zijn benen onderkoeld waren geraakt door de tocht op de motor. De beide mannen dachten zo meer dan een miljoen euro aan verzekeringsgeld te kunnen krijgen. Zhang zelf zou grote schulden hebben gehad en zijn kompaan zou veel geld verloren zijn in de cryptowereld. Volgens de vriend zaten schuldeisers achter Zhang aan.
Maar de artsen geloofden het verhaal niet, omdat ze helemaal geen sporen van sokken en schoenen vonden op de benen van Zhang. Ook was het die avond in Taiwan op zijn koudst 6 graden dus helemaal niet koud genoeg voor bevroren benen.
Helaas moesten de benen van Zhang wel geamputeerd worden. Daarnaast is hij opgepakt door de politie om verzekeringsfraude. Zelfs het voorschot van 7000 euro dat hij van de verzekering kreeg, is in beslag genomen.