Paus 'spant samen met krachten van het kwaad' tegen Joden, zegt de opperrabbijn van Zuid-Afrika
Terwijl hij Israëls recht op zelfverdediging verdedigde, beschuldigde de Zuid-Afrikaanse opperrabbijn Dr. Warren Goldstein de paus van 'primitief pacifisme'.
Paus Franciscus herhaalt “de zonden van Pius XII” en “spant heimelijk samen met de krachten van het kwaad”, zei opperrabbijn van Zuid-Afrika, Dr. Warren Goldstein, in een opinievideo die hij dinsdag op sociale media deelde.

“Door Israël het morele recht te ontzeggen om deze oorlog te voeren, door zijn rechtvaardige zelfverdedigingsoorlog te vergelijken met de barbarij van Hamas, herhaal je de zonden van Pius XII – heimelijk samenspannend met de krachten van het kwaad die proberen het Joodse volk te vernietigen, ', aldus rabbijn Goldstein, terwijl hij kritiek uitte op het standpunt van de paus.

Goldstein trok een historische parallel en stelde de benadering van paus Franciscus gelijk aan die van paus Pius XII tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarmee hij suggereerde dat de paus faalde in zijn plicht om zowel christenen als joden te beschermen tegen mondiale bedreigingen. Hij “verraadt zijn fiduciaire plicht als hoofd van de katholieke kerk om christenen over de hele wereld te beschermen tegen dezelfde moorddadige haat gericht tegen de Joden, zonder te beseffen dat we samen in deze oorlog zitten”, voegde hij eraan toe.