In Arnhem hebben zondagavond The Streamers een optreden gegeven in een uitverkocht Gelredome. Dat was een knalfuif, maar volgens omwonenden had het ook wel iets zachter gekund. Een flat naast het voetbalstadion was de dupe van het enthousiasme van het Streamers-concert.

Door de springende mensenmassa in het stadion ontstond er een kleine aardbeving in de nabije omgeving. Enkele bewoners belden zelfs de hulpdiensten vanwege het getril. "Wij voelden de trillingen ook. Als je niet weet wat het is, denk je dat je duizelig bent, ziek. We voelen de trillingen alleen bij optredens in GelreDome. Het is een bekend probleem", verklaart een bewoner aan De Gelderlander.

De flat waar geklaagd werd over de trillingen huisvest ouderen. De bewoner die met De Gelderlander sprak schrok zelf niet van het trillen, maar zijn vrouw is angstig. "Hoe hoger je komt in het gebouw, hoe meer uitslag er is. De bovenste bewoner schudden letterlijk heen en weer", aldus de man. "Het gekke is dat we het alleen voelen als er concerten zijn in GelreDome. Als Vitesse speelt, hebben we er nooit last van."

Er wordt bij de verhuurder regelmatig geklaagd over de trillingen. Deze verklaart dat er geen gevaar is voor de bewoners.
The Streamers traden een jaar geleden nog op in het Olympisch Stadion in Amsterdam.