Een groep van 42 veelal oudere toeristen heeft urenlang vastgezeten in een bus op een parkeerplaats in het zuiden van Duitsland. De buschauffeur mocht niet verder rijden, omdat hij aan zijn maximale rijtijd zat. Vervanging bleek moeilijk te regelen, waarna de chauffeur besloot de boel de boel te laten.

Uiteindelijk werden de inzittenden met tussenkomst van de politie en het Rode Kruis naar een station gebracht. Dat duurde tot diep in de nacht.

De buschauffeur had in eerste instantie geprobeerd om zelf een oplossing voor het probleem te vinden door een vriend over te laten komen. Dat liet het busbedrijf volgens de politie niet toe. Volgens Duitse media zou het busbedrijf geƫist hebben dat de chauffeur toch verder zou rijden. Toen die dat weigerde werd hij telefonisch ontslagen.

Daarop besloten de twee te vertrekken en de bus met inzittenden achter te laten op de parkeerplaats in Gerlingen, in de buurt van Stuttgart.

Het busbedrijf bracht rond 19.00 uur de politie op de hoogte, maar probeerde eerst zelf nog met een oplossing te komen. Toen dat drie uur later nog steeds niet gelukt was, zochten de inzittenden zelf contact met de autoriteiten.

Uiteindelijk werd het Rode Kruis ingeschakeld. Dat regelde eten en drinken voor de inzittenden, van wie de meesten in de 70 waren. Sommigen zeiden tegen de hulpverleners dat ze sinds het ontbijt in het hotel in Zwitserland niets gegeten hadden. De chauffeur zou alleen gestopt zijn op plaatsen waar niks te krijgen was.

De reizigers werden in de loop van de avond en nacht met taxi's naar het treinstation van Stuttgart gebracht. De laatste kwam daar pas om 02.30 uur aan.