Met de aankoop van een vibrator wordt dinsdag op de AutoRAI het goede doel gesteund. Tijdens de LadiesDay van de AutoRAI biedt een sportwagenfabrikant twaalfduizend zogenoemde Celebrators aan. Dat laat de fabrikant dinsdag weten.
De Celebrator is een opzetstukje voor een elektrische tandenborstel. De wagenfabrikant heeft het product zelf ontwikkeld. Het is nu ongeveer een jaar op de markt en in België en Nederland zijn er vierhonderdduizend verkocht.
Iwan Göbel is samen met zijn broer eigenaar van het sportwagenbedrijf. Volgens hem adviseren ook artsen de mini-vibrator. "Ons product heeft een ontzettend hoge stimulans. Daarbij is het makkelijk te krijgen. Het ligt gewoon bij de Etos", verklaart hij. "Veel klanten gaan liever daarheen dan naar een sekswinkel."
De meeste klanten nemen volgens hem een tweede elektrische tandenborstel bij aanschaf van de Celebrator. Het idee dat de tandenborstel ook op andere plaatsen komt, spreekt niet iedereen aan. "Maar vaak stappen ze er na een tijd overheen. Het is een hulpmiddel voor erop, niet voor erin. Alleen het opzetstukje komt in aanraking met de clitoris."
Göbel verwacht niet dat hij en zijn broer zich in seksproducten gaan specialiseren. "We willen niet echt iets met die markt te maken hebben. We ontwikkelen ongeveer vier nieuwe producten per jaar en toevallig hebben we een keer een seksartikel op de markt gebracht."
Van de opbrengsten door de verkoop tijdens de AutoRAI gaat tachtig procent naar het KWF Kankerbestrijdingfonds en de Sichting Viva la Donna. De broers zijn nog in onderhandeling met een ander goed doel.
Per stuk kosten de vibrators 4,95 euro. Ze gaan volgens Göbel een paar maanden mee.