De Sint Maartense parlementariër Rolando Brison heeft een opmerkelijk verzoek gedaan aan de minister van Financiën van het land. Hij wil zijn salaris graag in bitcoins uitbetaald krijgen.

Brison zegt de ontwikkelingen rond cryptomunten al enkele jaren te volgen. Hij noemt bitcoins 'innovatief, makkelijk en snelgroeiend'. De politicus juicht de groei hiervan toe en ziet het aanvragen van zijn salaris in bitcoins als een logische stap.

Tot nu toe zijn er geen andere politici in het Caribisch deel van het Koninkrijk die hebben aangegeven hun salaris in een cryptomunt te willen ontvangen.

Brison wil dat Sint Maarten meer aandacht geeft aan cryptogeld en er alles aan doet om de 'cryptohoofdstad' van de Cariben te worden.

In september werd El Salvador (Centraal-Amerika), een kleine 3000 kilometer verderop, het eerste land dat de bitcoin als wettig betaalmiddel adopteerde, naast de Amerikaanse dollar. President Nayib Bukele is een uitgesproken voorstander van cryptomunten en wil de economie van het arme land ermee laten groeien.

Vanwege de risico's sprak het Internationaal Monetair Fonds zich vorige maand uit tegen de invoering van bitcoin als betaalmiddel. Zo stijgt en daalt de waarde van de digitale munt te veel en worden consumenten niet beschermd. Ook zouden cryptomunten zoals de bitcoin het witwassen van geld vergemakkelijken.