In de Amerikaanse stad Obion heeft een agressieve kameel twee volwassen mannen gedood. Het dier was eerder ontsnapt uit de naburige kinderboerderij. Het incident kwam aan het licht nadat de lokale autoriteiten verschillende telefoontjes gekregen hadden over een kameel die mensen aanviel in de buurt van de kinderboerderij Shirley Farms in de staat Tennessee.

Toen de lokale politie aankwam op de kinderboerderij troffen ze «twee bewusteloze slachtoffers aan op de grond», terwijl de kameel nog steeds losgeslagen was. De twee mannen Bobby Matheny (42 jaar) en Tommy Gunn (67 jaar) overleden aan hun verwondingen en werden ter plekke doodverklaard.

Het was erg moeilijk om de kameel te bedaren. De lokale politie zei in een statement dat «de kameel de wagen van een sheriff aanviel en zich vervolgens een weg baande richting twee collega’s die een slachtoffer richting medische hulp wilden brengen.» Op dat moment besloten de politieofficieren om voor ieders veiligheid het dier te laten inslapen.

Het Amerikaanse Departement van Agricultuur zou al op de hoogte geweest zijn van vermeende problemen met de regelgeving en dierenverzorging op de kinderboerderij. Zo werd er eerder vastgesteld dat de toegang tot drinkwater voor de kamelen en de zebra ontoereikend was en dat er niet te allen tijde een verzorger ter plekke was.

Shirley Farms heeft nog niet gereageerd op het incident.