Hij wordt onderuit getrapt, geslagen en tegen zijn hoofd geschopt. De Almeloër (28) trekt vervolgens een schilmes en steekt een van zijn aanvallers. En dat had hij niet moeten doen, vindt het Openbaar Ministerie. De officier eist een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Vier van zijn belagers moeten later voorkomen.
De man krijgt op 3 maart aan de stok met de groep in het centrum van Almelo. Ze roepen beledigende dingen naar hem, onder meer over zijn huidskleur. De man roept iets terug, waarna de groep hem achtervolgt.

In de tussentijd koopt hij een schilmes bij een supermarkt, zodat hij zich kan verdedigen als ze hem aanvallen. En dat doen ze ook, als de man een paar honderd meter bij de supermarkt vandaan is. Bewakingscamera's leggen vast hoe de groep hem onderuit trapt en mishandelt.
De man zegt dat hij geen andere uitweg zag dan het mes pakken. "Wat moest ik anders doen, 112 bellen en dan tien minuten wachten tot de politie er is?" De officier van justitie zegt dat hij eerder had kunnen bellen, in plaats van een mes te kopen.
Op 24 maart staan vier van zijn aanvallers voor de rechter. De rechtbank doet twee weken daarna uitspraak in alle zaken.