Voor inwoners van het Noorderdiep in Valthermond was het even schrikken. Sinds woensdag is er een gat ontstaan in het wegdek. Op de bewuste plek is het asfalt verzakt en verbrokkeld. Bij het zogenoemde zinkgat zijn inmiddels afzettingen geplaatst. Het verkeer kan er niet meer langs.
Een van de omwonenden, Jan de Vries, reed woensdagochtend over de bewuste plek heen. "Ik rijd over het Noorderdiep. Gisterochtend kwamen we er over heen. Ineens, bam, gingen we een stukje omlaag. Er bleek een soort kuil te zitten, op dat moment nog niet erg zichtbaar vanaf de weg." Later braken er stukken asfalt af en werd het gat steeds groter, aldus De Vries.
Volgens hem is het niet de eerste keer. "Een half jaar geleden gebeurde precies hetzelfde in het wegdek." Dit nieuwe gat is precies naast het destijds gerepareerde stuk asfalt ontstaan.

Over de oorzaak is tot dusver niets bekend. Waarschijnlijk gaat het om een lek in het riool. Bewoners kunnen nog wel gewoon gebruik blijven maken van sanitair en ook stroomt er nog water uit de kraan.
Rond het gat vinden graafwerkzaamheden plaats en werd een gat met water aangetroffen. Het gaat om een metersbreed zinkgat van zo'n twee meter diep.