Een Israëlische boer heeft het wereldnieuws gehaald met zijn gigantische aardbei die maar liefst 289 gram weegt. Dat gewicht is vijf keer zwaarder dan een normale aardbei en vergelijkbaar met het dat van een stevige kipfilet. Volgens Guinness World Records is het de zwaarste aardbei ooit.

Het was een ongewoon kille winter geweest begin 2021 in Israël. Die ijzige koude had het rijpproces van de aardbeien van boer Chahi Ariel een hoop vertraagd, waardoor zijn vruchten maar gewicht bleven bijkweken. Ariel hoopte meteen dat hij een recordaardbei beethad, toen hij vorig jaar ontdekte dat een van zijn aardbeien was uitgegroeid tot een reus. De vrucht bleek 18 centimeter lang te zijn en had een omtrek van 34 centimeter.

Sinds hij die gegevens doorgaf aan Guinness World Records wachtte hij vol spanning op de resultaten, terwijl hij de kolossale aardbei in de diepvries bewaarde als bewijsstuk. En hij bleek gelijk te hebben: zijn aardbei was de allergrootste ter wereld. «Het was een geweldig gevoel. Ik sprong meteen in de auto en begon te lachen en te zingen», vertelde Ariel aan CNN. «We hebben hier erg lang op gewacht.»
Foto