Niet alleen in Nederland worden de boodschappen duurder, ook Amerikanen hebben last van prijsstijgingen in de supermarkt. Supermarkt Walmart in Florida heeft sommige producten zelfs voorzien van een alarm.

Op TikTok laat een winkelaar zien dat twee flinke ribeyes zijn beveiligd met een elektronisch alarm. Smokkel je het enorme stuk vlees de supermarkt uit zonder te betalen, dan is de kans groot dat je de beveiliging achter je aan krijgt.

De stukken vlees zijn voor sommigen financieel gezien een flinke aderlating: voor pakweg een kilo betaal je volgens de video 17,40 dollar, omgerekend is dat ruim vijftien euro. Het pak van ruim een kilo kost 20,83 en dat is blijkbaar een beveiliging waard. Overigens hebben de Amerikanen weinig te klagen vergeleken bij onze supermarkten: in de Albert Heijn kost een kilootje ribeye op het moment bijna 32 euro.

TikTok-er Michael Fromhold deelt op zijn account @oakwood19136 het bijzondere tafereel. Waarom het vlees precies wordt opgesloten, is niet duidelijk. In de reacties wordt gesuggereerd dat winkelend publiek niet zelden prijsstickers omwisselt bij dit soort producten.
Filmpje