Coop heeft varkensschnitzels per ongeluk verkocht als vegetarische schnitzels. De fout is volgens de supermarktketen veroorzaakt door "een fout bij een van onze leveranciers".

Zowel de supermarktketen als de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maakte het nieuws vrijdag bekend. In ongeveer 220 verpakkingen van Coop Schnitzel XXL Plantaardig 500 gram waren per ongeluk Varkensschnitzels XXL terechtgekomen.

Het vlees was afkomstig van leverancier Promessa, die onder meer vleesvervangers maakt, maar ook vlees verwerkt. Een woordvoerder van Promessa zegt dat het gaat "om een menselijke fout" bij het verpakken van de schnitzels. "Dit is nog nooit eerder gebeurd. Je schrikt er ook van. Voor de mensen die vegetarisch en veganistisch zijn is het echt heel erg. Dus onze oprechte excuses."

Ongeveer zestig van deze verpakkingen met twee schnitzels erin zijn verkocht, Coop kan niet zeggen waar dat is gebeurd. De rest is uit de winkels verwijderd. "Er zijn geen problemen met de kwaliteit of voedselveiligheid, maar het product in deze verpakking is dus niet vegetarisch en bevat varkensvlees", aldus de supermarktketen op haar website.

Het gaat om de vegetarische XXL-schnitzels die houdbaar zijn tot 15 en 16 januari en de streepjescode 8713526837983 hebben. Consumenten kunnen het product terugbrengen en krijgen dan hun geld terug.