Met samengeknepen billen keken talloze fans maandagavond naar een bloedstollende aflevering van 'Hunted', die eindigde met een onwerkelijke plotwending. Eén ding is duidelijk: de hunters hebben dit seizoen hun vak goed onder de knie.

Dit seizoen bestaat het NPO 3-programma uit 'gewone' burgers in plaats van BN’ers. De deelnemers slaan op de vlucht om uit handen te blijven van een team specialisten, hunters genoemd. Deze hunters zetten alles op alles om de kandidaten te vinden, met alle middelen die de politie heeft. Maar dat loopt ditmaal niet helemaal als gepland.

Bijan en Shiva worden na het pinnen in Venlo, gecontroleerd door echte agenten. Vlak daarna komen er twee teams hunters aangereden. Wanneer deze een verdachte man aanspreken, zet hij het op een rennen. De hunters denken dat dit Shiva is en gaan er achteraan, maar wat blijkt: ze houden een man aan die écht gezocht wordt door de politie in Venlo.

Kijkers van het programma kunnen hun ogen niet geloven. 'Wat een bizarre ontwikkeling bij Hunted. Een echt boefje te pakken. Mooie bijvangst', schrijft iemand op Twitter. Een ander staat al net zo perplex: 'Ik kan het bijna niet geloven dat dit nou echt gebeurt. Bizar dit.'