Het profiel van de conservatieve Amerikaanse volksvertegenwoordiger John McCain vermeldde vandaag plots dat de man voorstander is van het homohuwelijk. Zeker als het gaat om twee hete vrouwen.
Het gaat uiteraard niet om de mening van McCain zelf, maar om een grap. Mike Davidson van NewsVine, de man die het (gratis) template ontwierp dat McCain gebruikt voor zijn site, heeft het prentje op zijn server aangepast. Hij wilde de republikein een lesje leren. Die kopieerde de afbeelding immers niet naar zijn eigen webspace, zoals dat hoort, maar linkte naar het origineel op de servers van NewsVine.
McCain is niet tegen het homohuwelijk, zolang het bij een ceremonie blijft. Hij wil geen wettelijke regeling voor holebi’s. Bovendien is hij voorstander van de zwijgplicht voor homoseksuele militairen én is hij er niet zo zeker van dat condooms wel helpen tegen de verspreiding van hiv (“Ik ben daar niet voldoende over geďnformeerd. Laat me even opzoeken wat mijn standpunt over condooms vroeger was.”).
Foto