De autoriteiten in Barcelona komen met een nogal apart advies om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als het aan hen ligt hebben de Catalanen vanaf nu sex in de buitenlucht.

In een recent verschenen gids wordt verzekerd dat de risico’s op het coronavirus verminderen wanneer intieme relaties ‘worden beoefend op grote, open en goed geventileerde plaatsen.’ Dat schrijft onder andere ABC Cataluña.

Daarbij wordt wel aangemerkt dat niet alle sex in de buitenlucht even coronaproof is. Bij degene met wie je samenwoont en een relatie hebt, is de kans op een coronabesmetting door sex – niet geheel verrassend – kleiner dan bij seksuele relaties met anderen. De gids raadt dan ook aan om seksuele relaties met mensen met wie je geen dak deelt te ‘minimaliseren’.

Na wat tips over handen en seksspeeltjes wassen na afloop, toont de gids nog een creatieve lijst van ‘praktijken zonder fysiek contact’: ‘Persoonlijke masturbatie, het bekijken van erotische video’s, sexting of virtuele ontmoetingen.’ Kom er maar eens op.

Mocht je geïnspireerd raken en, bij gebrek aan een tuin, het plaatselijke bos ineens van een heel andere kant willen bekijken: let wel op. Sex in het openbaar is in beginsel niet strafbaar, maar kan dat wel worden wanneer anderen er aanstoot aan nemen. En natuurlijk wel even de handjes wassen na afloop.