Een man heeft woensdagavond aan de Kerkweg in Sint Kruis geprobeerd verschillende fietsers te beroven. Hij bedreigde hen daarbij met een hakbijl. Agenten konden hem een paar uur later aanhouden, nadat hij ook nog betrokken was bij een aanrijding in Sluis.

De man bedreigde woensdagavond rond 20.15 uur en 20.45 uur op de Kerkweg tussen Sint Kruis en Sint Laureins twee verschillende stellen met een hakbijl. Hij wilde geld. Het eerste stel kon ontkomen door snel verder te fietsen. Bij de tweede poging stapte de man zelf in zijn auto voor hij de buit in ontvangst kon nemen, waarschijnlijk omdat een trekker met aanhangwagen aan kwam rijden.

Tijdens het politieonderzoek bleek dat de vluchtauto op diezelfde avond bij een aanrijding in Sluis betrokken was. Een 26-jarige vrouw werd op de Burgemeester Aernoudtsweg in haar woonplaats door de automobilist aangereden. Ze kwam hierbij ten val, maar de automobilist reed door.

Door een bericht op social media ontdekte de politie dat de auto bij een woning in Breskens stond. Zo konden agenten een 22-jarige man rond 00.35 uur aanhouden. Uit een speekseltest bleek dat de man cocaïne had gebruikt. Hij is naar het politiecellencomplex gebracht en zit nog vast.