Zhou, een 26-jarige Chinese man, woog al vóór de pandemie van Covid-19 meer dan 180 kilo. Toen zijn normale levensstijl van werken in een internetcafé door de lockdown werd aangetast, nam hij zijn toevlucht tot binnen blijven en verloor uiteindelijk de controle over zijn gewicht. Omdat hij door het gebrek aan lichaamsbeweging geen calorieën kon verbranden, kwam hij tijdens de periode 100 kilo extra bij. Hij weegt nu 280 kilo, wat hem de dikste persoon in Wuhan maakt.

Zhou werd op 1 juni opgenomen in het Wuhan University Central South Hospital nadat zijn gewichtstoename hem te ongemakkelijk maakte.

Zhou, die vanwege zijn enorme gewicht niet meer comfortabel kon slapen, nam uiteindelijk zijn toevlucht tot medische hulp. Hij probeerde contact op te nemen met veel ziekenhuizen, maar ze weigerden allemaal zijn zaak aan te nemen vanwege zijn extreme gewicht. Uiteindelijk nam hij contact op met het Zhongnan-ziekenhuis van de Wuhan-universiteit en gelukkig waren wilden ze hem helpen. Een medisch team en een ambulance werd naar zijn huis gestuurd en na een grote worsteling kregen ze Zhou het huis uit en in een ambulance. De dokters probeerden hem 10 dagen te stabiliseren en uiteindelijk, op 11 juni, werd hij stabiel en zonder direct gevaar verklaard.

Zhou werd opgenomen op de ICU waar de eerste tests werden afgenomen. De testresultaten toonden symptomen aan zoals hartfalen en ademhalingsstoornissen. Vanwege zijn extreme omvang waren andere noodzakelijke tests zoals bloeddruk en EEG moeilijk uit te voeren.

Dr. Li Zhen zei dat het overgewicht van de patiënt werd veroorzaakt door genetische factoren en endocriene afwijkingen die werden versterkt door zijn inactiviteit en verhoogde calorie-inname tijdens Wuhan's blokkering van vijf maanden. Het ziekenhuisteam hoopt dat Zhou minstens 25 kilo zal kunnen verliezen, zodat hij veilig een maagomleiding of maagverkleining kan ondergaan om hem te helpen een deel van het overtollige gewicht kwijt te raken.
Foto