Het is alweer vijf weken geleden dat Kendra en Michael uit de Amerikaanse staat Pennsylvania hun tweelingdochters hebben gezien. Door de uitbraak van het coronavirus mogen ze het ziekenhuis niet in. "Ik heb het gevoel dat ze ons vergeten."

Maandag zijn de meisjes twee maanden oud, ze werden 20 februari geboren. Te vroeg, en dus moesten ze in het ziekenhuis blijven. Vlak na de geboorte brak het coronavirus uit.

De eerste maatregelen in het ziekenhuis kwamen drie weken na de geboorte van de tweeling. Later werd dat nog strenger: "We kregen een telefoontje: jullie mogen niet meer langskomen", zegt moeder Kendra Berry-Stankovich tegen de lokale zender KYW.

Ook de kinderen tegen zich aanhouden of zelfs voeden bleek niet meer mogelijk. "Ik wilde borstvoeding geven en vroeg of ik toch mocht komen. Het antwoord was: nee. Ik moest thuis kolven en het langs brengen."

Kendra en haar man balen flink van de situatie. Maar ze zijn wel lovend over de verpleging. "Ze zijn heel lief. Ze nemen steeds contact op via FaceTime en sturen ons foto's."

Het echtpaar heeft ook nog oudere kinderen. "Voor hen is het helemaal vervelend, ze hebben hun zusjes nog niet kunnen zien." Wanneer ze weer welkom zijn in het ziekenhuis is onduidelijk.
Foto