Een toestel van luchtvaartmaatschappij Air Tahiti heeft vanwege Covid-19 de langste commerciële vlucht ooit gemaakt. Het toestel dat van Tahiti naar de Franse hoofdstad Parijs vloog was officieel ook nog eens een binnenlandse vlucht.

De ene na de andere luchtvaartmaatschappij schrapt vluchten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Maar één luchtvaartmaatschappij heeft juist vanwege dat virus een bijzondere prestatie neergezet. Dat meldt de Nieuw-Zeelandse website Stuff.

Een Boeing 787 van Air Tahiti vloog begin deze week van Pape'ete in Tahiti naar de Franse hoofdstad Parijs en legde een afstand van 15.715 kilometer af. Dat is de langste commerciële binnenlandse vlucht ooit. Het is ook een flink stuk verder dan de 14.800 kilometer die een Boeing 787 normaal af kan leggen.

Normaal stopt de vlucht in Los Angeles, maar vanwege de reisbeperkingen in de Verenigde Staten moet Air Tahiti hebben besloten die tussenstop dit keer over te slaan.

Het vliegtuig vloog daarom rechtstreeks naar Parijs. Omdat Tahiti officieel Frans grondgebied is, gaat het om een binnenlandse vlucht.

De langste commerciële vlucht ter wereld wordt uitgevoerd door Singapore Airlines. Die maatschappij vliegt van Singapore naar het Amerikaanse Newark, zo'n 15.434 kilometer.

De Boeing 787 die voor de vlucht van Tahiti naar Parijs gebruikt is, zat waarschijnlijk niet vol. Door de uitbraak van het coronavirus waren er minder passagiers en kon het toestel zuiniger en verder vliegen.

Volgens media in Tahiti waren er zo'n 150 passagiers aan boord. Het toestel deed 15 uur en 45 minuten over de reis.