Een Belgisch echtpaar parkeert elke avond hun geliefde oranje BMW gezellig in de woonkamer. ,,Als er op tv iets is dat ik niet graag zie, kijk ik naar mijn auto”, vertelt Patrick in ‘Iedereen Beroemd’ op Eén, een tv-programma van de Belgische omroep VRT. ,,Ik kijk de laatste tijd vaker naar mijn auto dan naar de tv.‘’

Elke dag gaat de schuifpui open. ,,Hij staat hier altijd binnen”, vertelt Patrick. ,,Het is eigenlijk een beetje als een meubelstuk. Een rijdend meubelstuk.” Zijn vrouw Martine knikt instemmend. ,,Voor ons is dit geen gebruiksvoorwerp”, zegt ze. ,,Het is meer een sieraad. En vooral als je zo'n auto volledig zelf gerestaureerd hebt, heeft het nog veel meer waarde. Het zou zonde zijn als hij in een hoek in de garage zou staan, onder een zeil. Dan heeft eigenlijk niemand er iets aan.”

Martine zegt dat de klassieker voor het echtpaar ook een beetje nostalgie is. ,,Toen die auto gemaakt werd, was ik nog maar 24‘’, vult Patrick enthousiast aan. ,,Als ik naar die auto kijk, voel ik me weer 24.”
Foto