Boer Martin uit Losser heeft dinsdag een creatieve oplossing gevonden voor een zieke koe die urenlang in de brandende zon lag. Het beest kon door een gewrichtsontsteking niet meer overeind komen. In verband met de tropische temperaturen besloot hij een partytent op te zetten, speciaal voor zijn trouwer viervoeter. Zijn actie levert online veel complimenten op.

“Helaas maar waar, net als wij mensen kunnen ook dieren ziek worden. Als wij als mensen ziek zijn dan weten we meestal wel wat het is of we gaan naar een dokter. Bij dieren is dat dan toch weer even iets anders”, vertelt Martin op zijn Facebookpagina, waar hij over het voorval schrijft.

De koe die in zijn weide ligt kan niet meer opstaan. “De eerste indicatie van de dierenarts was een gewrichtsontsteking. Hiervoor is een medicijnkuur voorgeschreven met pijnstillers. Deze kuur is ondertussen afgelopen, maar ze komt nog steeds niet zelfstandig in de benen”, legt de boer uit. Hij probeert, voor zo ver als dat gaat, de koe af en toe te verleggen naar een schonere plek in de wei. Eten en drinken gaat het beest gelukkig goed af.

Het is met de tropische temperaturen voor koeien nu aangenamer in de stal, maar aangezien de zieke koe buiten ligt in de brandende zon, heeft Martin dinsdag een oplossing gevonden. ,,Omdat ik het belangrijk vind dat ze de ruimte heeft om te kunnen proberen te staan heb ik vanochtend met wat hulp een partytent geplaatst bij haar voor de nodige schaduw. Zodat ze ook deze dagen een lekkere koelere plaats in de schaduw heeft en hopelijk over een paar dagen zelf ook de schaduwplek kan gaan opzoeken.”

Online krijgt hij veel complimenten voor zijn actie. “ Jij hebt echt hart voor je dieren! Beterschap met de dame”, schrijft Judith. Shana sluit zich daar bij aan. “Wat een gouden hart! Heerlijke boer jij!”, schrijft ze op de Facebook-pagina van Boert Martin.
Foto