Een tijger die op de vlucht was voor hevige overstromingen in India is een huis binnengegaan om daar uit te rusten. Het dier lag uren op bed te slapen, terwijl de bewoners van schrik het huis hadden verlaten.

Het dier is vermoedelijk ontsnapt uit het nationaal park Kaziranga in de deelstaat Assam. Daar zijn de afgelopen dagen zeker 92 wilde dieren om het leven gekomen door overstromingen. Grote delen van India hebben te maken met zware regenbuien.

De vrouwtjestijger was eerder al gezien terwijl ze langs een snelweg vlak bij het nationale park liep. Daarna moet ze op zoek zijn gegaan naar een droge plek om te slapen. Een natuurbeschermingsorganisatie wist het dier vast te leggen op camera, terwijl het lag te relaxen op bed. Foto
De tijger is daarna voorzichtig het huis uit geleid. Voor de veiligheid werd daarvoor de snelweg vlak bij het huis afgezet. De tijger is naar de jungle gelopen.

Miljoenen mensen zijn in India door overstromingen dakloos geraakt. Meer dan honderd mensen zijn om het leven gekomen. Ook dieren hebben het zwaar te verduren. Nationaal park Kaziranga staat bijna helemaal onder water. Verschillende herten, zwijnen, neushoorns en een olifant zijn verdronken. In het park leven ook zo'n 110 tijgers. Voor zover bekend hebben die het overleefd.