Ze dacht dat er wat vuil in haar oog zat. Maar toen de Taiwanese He naar de dokter ging om haar pijnlijke oog even na te laten kijken, bleek dat er veel meer aan de hand was. Er zaten vier bijen in, en ze leefden nog steeds.

De 28-jarige He was onkruid aan het wieden bij het graf van een familielid toen er een windvlaag overtrok. Ze wreef wat in haar oog en ging er simpelweg vanuit dat er wat aarde in haar linkeroog terecht was gekomen. Geen probleem, dacht ze.

Maar een paar uur later was haar oog nog steeds opgezwollen. Het deed zo veel pijn, dat ze een bezoek bracht aan de spoedeisende hulp."Ze kon haar ogen niet meer helemaal sluiten", zei dokter Hong, een professor in de oogheelkunde, tegen de BBC.

"Ik keek met een microscoop in haar oog en zag iets zwarts dat leek op een insectenpoot."

"Ik pakte het pootje van het insect beet en trok het heel langzaam uit het oog. Toen zag ik er nog een, en nog een, en nog een. Ze waren nog intact en leefden allemaal."

Dokter Hong zegt dat de bijen haar niet wilden aanvallen. "Het ging om zweetbijen. Die vallen mensen niet aan, maar ze houden van vocht en dus ook zweet. Daar komen ze op af."
Filmpje
(gelukkig ondertiteld :P)