BUSSUM - De automobilist die afgelopen week vol gas op een groepje sneeuwbalgooiers af reed in Bussum, raakt haar rijbewijs kwijt. Dat meldt de politie.

In een filmpje op Dumpert is te zien hoe haar auto massaal wordt bekogeld door leerlingen van het nabijgelegen Vitus College. De vrouw is hier duidelijk niet van gediend en rijdt rakelings langs het groepje. Maar de leerlingen zijn hier niet echt van onder de indruk en bleven doorgaan.

Daarop besluit de bestuurder hard achteruit te rijden en probeert de groep opnieuw te raken. Opnieuw scheert het voertuig vlak langs een aantal mensen. Na de roekeloze daad klinkt er vanuit de groep een flink gejuich.

De politie bevestigt nu dat er niemand gewond is geraakt bij het incident. Wel moest de vrouw voorkomen vanwege gevaarlijk rijgedrag. Ze bleek niet de eigenaar te zijn van de auto, maar had deze geleend. Haar rijbewijs heeft de bestuurder inmiddels ingeleverd.

Het incident is ook besproken met de betreffende school. De politie heeft daar afspraken gemaakt "om ervoor te zorgen dat er in de toekomst niet meer van dit soort situaties ontstaan tijdens schooltijd".
Foto's