Een 29-jarige man uit Weesp die over de A1 bij Muiderberg reed en alcohol en verschillende soorten drugs had gebruikt, is door de politie aangehouden. Toen hij was opgepakt, bleek dat zijn rijbewijs in 2016 al ongeldig was verklaard.

De politie wilde de bestuurder in de nacht van vrijdag op zaterdag controleren vanwege opvallend rijgedrag. De man negeerde de politieauto met zwaailichten en sirenes.

In de tussentijd nam de bestuurder de afrit Muiden/Weesp. Bij het stationsplein in Weesp zette de man de auto stil en rende hij weg. De agenten die achter hem aan zaten, waren sneller. Ze zagen dat de man zich in het riet verstopte op de Sportparklaan.

De man had al jaren geen geldig rijbewijs meer, bleek bij zijn aanhouding. Daarnaast had hij veel te veel gedronken en bij een drugstest scoorde hij positief op het gebruik van cocaïne, amfetamine en THC.

Een arts van de GGD wilde op het politiebureau in Naarden bloed afnemen bij de man, maar dat weigerde hij. De man zette zijn tanden in het reageerbuisje dat klaarlag om bloed af te nemen, meldt de politie.

De man moet zich voor de rechter verantwoorden.