Kijkers van kennisquiz Per Seconde Wijzer spuwen op Twitter massaal hun gal over de laatste vraag die een kandidaat moest beantwoorden in de live-uitzending van donderdagavond. Jeroen Meerwijk [28] uit Arnhem haalde de vierde ronde in de categorie Sport maar zag de hoofdprijs van 7.550 euro aan zijn neus voorbijgaan door geluidsfragmenten van artiesten die ooit optraden tijdens de American footballfinale Superbowl.

Meerwijk moest alle negen fragmenten goed hebben om het geldbedrag mee naar huis te kunnen nemen, maar herkende slechts enkele artiesten. De twee jokers die hij nog kon inzetten, mochten niet baten. ,,Het is niet anders’’, verzuchtte de twintiger sportief. De vraag van presentator Erik Dijkstra over hoe hij zich voelde, beantwoordde de oorspronkelijk uit Hengelo afkomstige kandidaat met een kort ‘beroerd’.

Kijkers reageerden woedend op die afloop. Het programma was zelfs trending topic. ‘BnnVara denkt 7.000 euro te besparen, maar lijdt nu vele tonnen imagoschade. Zelden was Twitter het zo eens. Massale verontwaardiging bij de tv-kijers Lees de hashtag #persecondewijzer', schreef iemand. ‘Bezuinigingen bij de NPO: #persecondewijzer komt met een muziekvraag in Sport om geen €7500,- te hoeven betalen’ twitterde een ander.

Het regende termen als ‘pure diefstal’, ‘rotstreek’, ‘laffe streek’, ‘misselijkmakende misstap!’ ‘onsportief’, ‘volkomen belachelijk’ en ‘schandalig’. Sommige kijkers noemden de gang van zaken ‘een dieptepunt in de geschiedenis van Per Seconde Wijzer’ en enkelen verklaarden hun lidmaatschap van de BNNVARA op te zullen zeggen.
Foto